2006-11-23

Gudrun, Jesusica och den heliga Anna

Nya forskningsrön visar att gud är en kvinna.
Beviset på detta sägs vara det faktum att det går att köpa osötad tranbärsjuice för sjutton kronor som är allt som behövs för att hålla sig fri från urinvägsinfektioner.

Halleluleja, ärad vare gudrun i höjden såsom ock på jorden.


Ps. ett litet pk-förlåt till alla som jag må ha åsamkat smärta genom ovanstående. Frid vare med er.
Och förlåt kusin Lena. Jag äro ett förlorat lamm.

7 kommentarer:

Helena sa...

Nej, jag tror inte det stämmer, för hade Gud varit kvinna hade hon dessutom gjort tranbärsjuice gott...

brallan sa...

Bara 17? Det var inte illa, var hittade du den? Tranbärsjuice is the shit, även om den som Helena säger inte är helt underbart smaskens..men den funkar ju!

Anonym sa...

Vore vår herre vår dam skulle dessutom tranbären vara naturligt späckade med jästsvamp och lime-genom!
/s

trulsa sa...

Hade gud verkligen varit kvinna hade hon väl sett till att vin inte hade uvi-besvär alls...? Men vad vet jag, som är i sluttampen av en Trimetoprimkur av en uvi som gått upp mot njurarna. *bitter*

Anonym sa...

HAr inget med podten att göra men..."bollhår"?

Hannele sa...

Att hon var en svart kvinna, visste jag redan 1976..

wee1 sa...

*förlåt*

Jag försökte verkligen hålla mig, men jag kan inte. Jag lovar att jag fortfarande tycker att du skriver bra och roligt men världen behöver veta detta: (pga den stora förvirring som verkar finnas)

Att sätta -o på slutet av ett verb gör det inte arkaiskt och högtidligt. Det lilla -oet ska bara användas när verbet syftar till ett plural - tex "VI äro förlorade lamm." "Vi voro alla förfärligt sugna på pilsner". Det finns dessutom en massa andra regler och böjningsformer - men det som oftast dyker upp är just att folk använder äro i singular.

Gör inte det är du snäll - det gör så ont, och det sprider en missuppfattning, småtjejer läser din blogg och tror att du är en auktoritet, bruket sprider sig och blir allmänt,snart är det omöjligt att övertyga folk om att de ägnar sig åt historieförfalskning när de låter sina historiska fiktiva personer säga "Jag äro sugen på en Orangina". Läsbarheten av äldre texter blir än mer försvårad, historien faller i glömska, svenskarna blir historielösa och röstar in högerextrema partier, först i kommuner och sen i riksdag. Den svenska demokratin faller samman och snart har vi ingen nordpol, ingen demokrati och en svensk Führer som gör ett misslyckat försök att invadera Norge, varpå USA släpper stora elaka atombomber på oss och utplånar, medräknat colateral dammage, såväl Sverige som Finland, Norge, Danmark, norra Tyskland, Storbrittanien och västra Ryssland. Hela nordeuropa, utom Island, utplånas i ett svep vilket kastar hela världen i en gigantisk lågkonjunktur i vilken 80% av kvarvarande befolkning svälter ihjäl eller dör i onödiga inbördeskrig. De kvarvarande 20% består av fullblodspsykopater, eftersom bara psykopater och kackerlackor överlever en sån dystopi, och de i sin tur upprättar en starkt decimerad men fullständigt psykopatisk, ny mänsklig ras som raskt spränger resten i luften i ett försök att utrota alla utom dem själva. Jorden imploderar och dess försvinnande ur solens omloppsbana skapar obalans i närliggande planeter som kastas ur sin bana och orsakar kollaps i ett flertal solsystem.

Jag har faktiskt Tenacious D-biljetter på måndag och jag vill faktiskt inte missa dem pga interplanetär kollaps. Så var snäll att komma ihåg pluralregeln i fortsättningen när du vill vara lite gammaldags.

Med Utmärkt Högaktning,
Din Stofil i Skymningen - wee1