2007-04-09

Mmm.. rosor.

Hej!

Det är jag igen!

Jo. jag vet att jag kan ha antytt att jag skulle städa.
Men.... det är ju så oändligt, synapsavstannande pisstråkigt.

Flyttstädning är lite som att städa efter en fest.
Om festen varat i 3 år.

När fan skaffade jag mig 7 uppsättningar av papperstallrikar?
Och vem har ställt nån obskyr typ av lakritssprit i mitt skafferi?
En flaska med viltfond bäst före 2004, ja.... nice.

Vet ni vad det luktar ur min diskho nu?
Lakritssprit-ananaslikör-öl-gräddfil-kapris-viltochkantarellfond-kycklingfond-ostronsås-kaffe-skurvatten-ansiktstvätt- igt.

Lovely.

6 kommentarer:

Humlan sa...

Tur att du inte har luktdator..

Sabina sa...

Heja dig! Det låter som om det snart är färdigt.
Och om man inte tampas med oväntade moment avseende lukt i vasken så kan man ge sig den på att när man äntligen skrubbat bort alla fläckar på badrumsgolvet så börjar badkarsfronten krångla och gå av eller något annat kämpigt. Det värsta är den sista lilla flyttstädsbiten, tycker jag. När man vet att det inte är mycket kvar men det är onekligen lite kvar och det måste bara göras och oftast jobbar man mot en förbålt orealistisk deadline. Det bästa sätt jag har kommit på att få flyttstädningen att kännas meningsfull är att göra det så ordentligt så ordentligt och för varje litet gnugg man tar tänka på hur g l a d a de som flyttar in blir när de äntligen får flytta in i en välstädad lägenhet istället för såna där fuskstädade man själv alltid flyttat till; där den fd hyresgästen har lämnat olika såsavlagringar på golvet bakom spisen eller lämnat toaletten med gula avlagringar (och låt oss tro att det mest är gammal kalk) eller lämnat alla möjliga avlagringar inklusive mögel efter sig i badrummet ( på kaklet och i golvbrunnen och de sistnämnda hålls upp i en kletig svart klump som bevis av en tillkallad hantverkare på varför flödet är dåligt), och så gnuggar man lite till och tänker att den här hyresgästen ska m-i-n-s-a-n-n inte ha någonting att klaga på. Då kan det nästan kännas ändamålsenligt. :)

Cia sa...

Det märkliga med flyttstädningar är vad mycket SKIT man upptäcker, fast man tycker man hållit så rent omkring sig.
Dammhögarna bakom bokhyllan, har de verkligen funnits där hela tiden? Och duschen... varför har man inte givit sig på kalkfläckarna och sett till att gnugga bort dem på allvar förrän man ska flytta därifrån?
Det hade ju varit kul att få bo där när man nu för en gångs skull slagit knut på sig själv och v-e-r-k-l-i-g-e-n gjort rent...

swedette sa...

Next time blir det flytt-gubbar!
Har flyttat alldeles för många gånger, men jag har i alla fall inte mycket prylar kvar!

Önskar dig lycka till, och hoppas allt går ovanligt snabbt!!

Monstruösa Margit sa...

Tack för inspirationen. När jag kommer hem ska jag hälla ut min pepparkakssprit som jag fick av en snäll vän en gång för länge sen och som jag aldrig tänker dricka upp.

saom sa...

Ah, känner igen det där. Finns roligare saker att göra.