2007-10-14

Utveckling.

I ett försök att skapa mig ett socialt liv som är mitt och inte "vårt" går jag nu en kvällskurs.

Det rätt smart och driftigt gjort och dessutom är jag tuff och modig som kastar mig in i något som jag inte alls behärskar.
Det kanske inte låter så himla tufft för någon som inte bor i mitt huvud*, men om man känner mig vet man att jag nästan aldrig gör något som jag inte vet att jag kan. Jag kunde börja med boxning, till exempel, för att jag fått höra att jag har (hade) en rätt schysst höger. Jag kunde börja innebandy för jag är (var) skitsnabb. Och jag kunde läsa till systemutvecklare för att jag lyckades upptäcka att jag har lätt för matematisk problemlösning.
Men.
Golf? Nope. Har inga såna bevisade talanger.
Skidåkning? Njaej tack. Kan inte.
Teater? Icke. Vågar inte. Kan inte.
Dansa? nein. Kan inte.
Motorcykel? Nejru. För svag. För rädd. Kan inte.
Sjunga? Nejnejnej. Hell nej.

Men eftersom jag är en utvecklande individ försöker jag sparka mig själv i baken emellanåt för inte vara så god awfully kycklinghjärtad.

Så jag har börjat dansa magdans.

Och det bästa?
Jag är med marginal sämst i vår grupp. Vid varje lektion blir jag pinsamt utklassad av trettonåringen som står närmast mig. Vid flertalet tillfällen har jag gjort en dansrutin och övriga elever en annan. Och jag har bredast häck och fluffigast mage av alla där.
Så hur duktig är jag inte!?


*Vilket jag hoppas är den stora merparten av er.

16 kommentarer:

hanna sa...

Superduktigt! Jag håller med: varför syssla med något man vet att man inte är bra på - man behöver liksom inte få egot tillplattat ännu mer. Magdans alltså, det kanske är något jag borde prova på. Är det kul?

The Pale Green Woman sa...

Du är i fel grupp bara! Attans att du är lite långt bort annars skulle du trivas i min grupp, inga små jobbiga dansöser där inte, bara riktiga kvinnor med normal koordination!

Orientaliskt eller egyptiskt?

Jasmin sa...

hanna: Jamen det är tokroligt! Jättebra motion, man tränar upp kroppsmedvetenheten och så är det bra mot mensvärk. Och hjälper vid förlossning... när den dagen kommer.

pgw: Alla är jättesköna i min grupp. Ingen jobbig prestige eller så. De råkar bara vara jätteduktiga och pinnsmå.
Jag gick en egyptisk helgkurs förra året. Den här gången är det pop-shabi. Vilket ställer jättekrav på koreografiskt minne, som jag tydligen saknar helt. hmf.

Karin sa...

Jag trodde att magdans var dans? Hence the namn liksom, men jag har haft fel förut (sägs det).

Supergirl sa...

Coolt, jag dansar oxå magdans. Men vi kan inte dansa i samma grupp då jag utan tvekan är sämst och med bredast rumpa =)
Lite synd hade varit coolt och gå på samma kurs som dig utan att veta om det, när jag läser din blogg menar jag.

The Pale Green Woman sa...

Koreografiskt minne, himmel så otäckt!! Jag blir visserligen så illa tvungen att vara ledare (ATS dansar man i grupp så ledaren "för") ibland, men det går lyckligtvis fort att dansa till sig en annan plats i gruppen. Att komma på något annat än shimmy verkar helt omöjligt med hela gruppen bakom.

The Pale Green Woman sa...

Hanna! Kul att hitta dig här! Undrar hur du mår!!

smoothie sa...

URSÄKTA MIG för smolk i 'tycka synd om sig själv bägaren' dårra men halllååååå sedan när frågar sig undertecknad har det varit FEL med bred rumpa och putmage i magdans!!! när??

maruschka sa...

Hahhaha, du är underbar!...Squash säger jag bara, skitkul och tar bort "magfluffet"...
Me luv!

Puman sa...

magfluff tillhör magdan.. så kör på bara!

Hanneles paradis sa...

Magdans skulle jag nog gilla.

Hanneles Christmas sa...

P.S.
Magdans är jättebra för gravida.

Miss KeepYourDistance sa...

Jag kan inte sluta skaka när jag väl har börjat. Därför kommer jag aldrig börja med magdans. Du är djärvare än vad jag är.

The Pale Green Woman sa...

Miss Keep Your Distance, det är bara bra, lite självsvängning ger en snygg shimmy.

Mackan sa...

Bra tryck på uppdateringarna nu, får nog lugna dig lite så man hinner läsa alla :-)

Callisto sa...

Lite former är bara en fördel i denna dans. Mina elever har också berättat för mig att när de dansat ett tag så ändrades deras syn på den egna figuren till mer bejakande och mindre nojig.

Jag är glad att du funnit denna dansform, och hoppas att du inte tävlar med fjortisarna, utan finner din egna inre glädje i detta. Jag började för många år sedan, och är ohjälpigt fast. Nu jobbar jag med att dela med mig till andra av dansen. :)