2007-11-04

Varför jag kickar butt, #348

Så var lägenheten såld.
Och för en sekund kommer jag vara rik som ett litet rufsigt troll.... innan Farbror Banken kommer och ska kräva in skulder och vara allmänt fjantig.

Jag har hyrt ut min lägenhet möblerad och hade ett par kartonger stående på vinden i Göteborg.
Det var så som jag kom ihåg det. Men det visade sig vara en glorifierad version av sanningen när jag kom ner för att hämta grejerna.
Två kartonger och en soffa hade magiskt omvandlats till en sjuhelvetes massa saker, den ena otympligare än den andra. Och varför har jag 7 lampor och tre bord på vinden?!

Jag tänkte ursprungligen att flytten skulle gå till så här;
1. jag och Niklas åker tåg till gbg.
2. vi hyr en liten lastbil
3. vi packar lastbilen (beräknad tid -> 1,5 timmar, inklusive extra marginaler)
4. vi turas om att köra lastbil till hyrt magasin i stockholm.
5. vi lämnar lastbil i stockholm.

Det sket sig.
Nicke pluggar och kan inte komma loss sådär under en vardag (månadsskiftet mitt i veckan) och varken statoil, hertz eller någon annan hyr ut lastbilar enväg sådär.

Plan B var så här; Jasmin kör lastbil till gbg från stockholm, lastar på saker ihop med vänner, sover en natt, åker hem* och får hjälp av pojkvän att lasta av saker i Stockholm. Och så blev det.

Jag hyrde lastbil från Berras biluthyrning. Billigt och bra. Men med den obekväma följden att man då får köra runt i en lastbil som det står "Berras Biluthyrning" på.
Om man hyr från Berras Biluthyrning så får man hämta sin bil på Götgatan. Det var obekväm följd nummer två. Götgatan ligger på Söder och är toktrafikerad och alldeles åt sjutton för centralt belägen.
Obekväm följd nummer tre var att just min lastbil varit med ett tag och såg lite sliten ut. Den var halvt intryckt på två ställen på ena sidan, på ett ställe på den andra sidan och hade en stor stjärnsprickning i vindrutan. Fatta respekten jag fick i trafiken!

Men jag är nöjd för nu kan jag stryka följande saker från min lista över saker jag måste göra innan jag dör;
- Köra lastbil.
- Köra lastbil i centrala göteborg.
- Köra lastbil i centrala göteborg i mörker med cyklar utan lysen. Vill ni dö, människor!?
- Parkera, backa och vända en lastbil.
- Köra lastbil i halvcentrala Stockholm. (Hata Söder. Hata. Hata. Hata. Återvändsgränder och enkelriktningar över allt! God damn kartor till att inte stämma!)
- Vinna ett bråk med tjafsiga grannar. Tydligen är det en dödssynd i min gamla förening att lämna dörren öppen. Ens om man är själv och flyttar ut saker från vind (fyra våningar, inga trappor) till en lastbil som står preciis utanför. Tydligen kastar sig kringstrykande folk in för att stjäla barnvagnar. Tydligen var jag också ansvarig för vad folk en vecka tidigare ( när jag var 50 mil bort, mind you) kastat i soprummet. Och jag vann diskussionen leende och utan en enda käftsmäll.
- Bevisa för min systerson och systerdotter att moster kickar ass och kan bära möbler och köra en bil som var "stooor som hela vårat huuus".


Oh. Och om någon vill hyra lastbil så hyr tydligen Mabi ut envägssträckor. Det vet jag nu. 100 mil senare.
.
.
.

Men sådärja. Det var novembers blogginlägg. ;)


* sett att jag refererar till Stockholm som "hem"? Milstolpe det där.

4 kommentarer:

Paul sa...

först !!

trulsa sa...

Att du inte hörde av dig, jag kör lastbil som en gud! Och har ärenden till Sthlm då och då. Nästa gån ... nä, just, det är ju sthlm som är HEMMA nu för dig. Grattis! :)

Miss KeepYourDistance sa...

Inte ens en liiiiten käftsmäll? Kom igen....

Cattis sa...

Haha. kul inlägg även om det var om en pestig händelse.
Flyttade för några månader sedan med husförsäljning och galna flyttgubbar -rubbet. Och visst är det tråkigt att banken inte låter en behålla alla pengar...så småsint av dem ;-)