2008-04-02

DyrtHårigtAllerogentResehindrandeHeltidsjobb

Min sambo kör just nu operation Vi-ska-skaffa-hund.Jodetskavi-Jodetskavi-Jodetskavi.

Jag är emot.

Tala nu om för mig varför jag är emot så jag kan tala om det för honom.

13 kommentarer:

Nemo sa...

Hundar är bra sällskap för ensamma pensionärer. Där är ni inte - än!
Punkt.

Dee sa...

ni får göra som jag och lägga in en annons på grannar.se om att ni vill vara hundvakt! så blir det inte heltidsjobb,men han får ändå hundsällskap kanske några gånger i veckan!
t.ex. så kommer en fin Golden på besök till mig imorgon, ska bli mycket trevligt! det bästa är att jag inte behöver köpa dyr hundmat och fixa och trixa om jag vill resa iväg, jag får tvärtom BETALT för nöjet :)

ajja sa...

Det är faan inget heltidsjobb. Skärp dig! Du är säkert bar ainte hundmänniska och det var dfenitivt INTE jag heller. Men så kom Bernie och jag glömde bort att inte gilla hundar.
http://www.flickr.com/photos/frallanbernie/

han brukar kunna charma människor.

tinselflickan sa...

Alla par som skaffar hund behandlar hunden som en bäbis och blir kompisar med andra par som har hund och så pratar man på parmiddagarna om sina hundar som om de vore barn och snackar bajskonsistens och leklust och pälsglans och en massa annat trist. Och sån vill du ju inte bli.

swedette sa...

Måste hålla med både tinselflickan och dee -det finns många hundar som behöver mer attention, så ta dig till närmsta dog shelter och var foster familj åt en hund ett tag. Men oftast skaffar folk hund av helt själviska skäl, som att de vill känna sig uppskattade, och tänker inte alls på hur ofattbart tråkigt det är för hundstackarn att ligga hemma i nio timmar innan man får vifta på svansen och visa sig sååååååå älskvärd när matte/husse kommer hem.

Hundägare behöver helt enkelt kärlek och bekräftelse, och för det låter de hunden lida trist.

Nej vad negativt det blev. Jag gillar faktist hundar, och har stor respekt för dem. Därför blir det så tråkigt när folk skaffar hund och inte tar hand om dem. Och det blir ju helt klar en livsstils ändring. Men jag hoppas det löser sig!

Kanalisera sa...

Dåliga hundägare är lika illa som dåliga föräldrar. Och att kombinera hund med två heltidsjobb är djurplågeri. Ingen hund ska behöva vara ensam hemma så länge.

Vänd på argumentationen, alltså. Den främsta anledningen att jag inte skaffar hund själv är att jag inte skulle ha tid och engagemang att ta hand om den tillräckligt. Det vore helt enkelt inte rätt mot hunden.

Maza sa...

Näe öh, dom luktar ju!

Anonym sa...

Hundar är äckliga och ofräscha. De luktar illa i allmänhet, när de är blöta i synnerhet. Dessutom skrämmer de hederliga människor som mig.

Hundägare pratar bara om sina hundar. Det är deras enda samtalsämne. Precis som golfare, seglare och småbarnsföräldrar.

Ingen normal människa kan tycka att det känns kul att plocka upp hundbajs och gå och dingla med det i en svart plastpåse.

När hundägarens hund skrämmer hederliga människor som mig säger hundägaren: "Han vill bara leka". Alla hundar vill dock inte bara leka, vissa vill döda. Hundägaren säger ändå "Han vill bara leka". Alltså betyder det ingenting.

För övrigt vill inte jag leka med era hundar så det är oväsentligt vad byrackan vill.

loathing sa...

skaffa hund, men inte renrasig, dom får bara en massa sjukdomar. det e kul med hund. för en hund skiter i om du mår dåligt eller tycker att världen är skit, den ska ut och kissa och bajsa och leka ändå.

Anonym sa...

Hundar är underbara och jag har haft flera, men vill INTE ha någon nu! Dina, liksom mina, skäl blir: Hundstackarn ska inte behöva ligga ensam hemma hela dagen, utan den ska vara på hunddagis (eller hos dagmatte/husse). Det är svårt att hitta ett bra, och ännu svårare att få plats och så kostar det mycket. De flesta hundar hårar ner och alla hundar drar in smuts, det är supersvårt att hålla rent hemma. Du själv blir hårig och smutsig. Många hundar är våta och slemmiga i mungiporna. Det tar tid att uppfostra den och du kommer att gå omkring och vara rädd att den ska bli biten av dumma hundar.

Men usch vad hemsk jag känner mig nu! Mina hundar som var de mest underbara i hela världen!! Men du ville ha argument och det får du här av mig. Och för mig räcker det med mina underbara barn just nu. Plus ovanstående argument (som man dock bortser från när hunden väl är på plats ;) men det behöver du inte berätta för sambon!)

Annah

Anonym sa...

Tillägg:
På promenaderna hittar hundar en massa äckliga saker (typ ruttna korvar och kycklingskrov, du anar inte vad folk slänger ute... för att inte tala om de som gör nr 2 i buskarna...), som de äter och vill sedan slicka dig i ansiktet. De rullar sig i äckliga saker och det upptäcker du kanske när du ska klappa eller pussa eller krama din hund. Då får du tvätta pälsen och det tar mycket längre tid än att tvätta håret. Men framförallt är det inte så fräscht när man överfalls av kärlek till sin hund och försent märker att den "parfymerat" sig. ;)
Annah

En Mölnbobos Liv sa...

Synd att jag inte fotade häromdagen, då hade jag lovat min svägerska att få duscha sin hund hemma hos oss (de har en labrador)... Det var det värsta jag sett, hela badrummet var svart av hår, jag fick även dammsuga tapeten i hallen samt garderobsdörrar där det var tjockt med päls för att hon skakat sig...

Nä skall det vara hund så ta en som inte hårar *S*

Anonym sa...

Vill ni inte ha barn, så vill ni inte ha hund. Barnen blir ju äldre och äldre och mer självgående. My god, en hund är det ju typ bebis-passning från start till mål på. Alltid behöva anpassa sig, inte kunna göra som man vill när man vill - utan alltid behöva tänka på vart man då ska göra av hunden.