2008-05-14

Förbannade Fubbare, Freaking Fjant, Fans Fidiot

Det finns en person.
Jag är proffsig nog att varken avslöja hans namn, personnummer eller hans hemadress på Södergatan 7 i Eskilstuna. Men för saks skull kan vi kalla honom Filip Fransson. Kort för Fuck Face.

Filip Fransson är en person i min yrkesverksamma närhet.
Filip Fransson är inte en bra person att ha i sin yrkesverksamma närhet.
Filip Fransson gillar inte kvinnor.
Eller så är han rädd för dem.
Eller så gillar han dem inte för att han är rädd för dem.
Han kan gå väldigt långa omvägar för att undvika att prata med en.
Han anstränger sig mycket hårt för att undvika att informera dem och om det finns en man i närheten så vänder han sig endast till honom.
Filip Fransson har pluggat härskartekniker i många år och försöker att använda alla av dem samtidigt. Utom de konfrontativa... de är lite läskiga.
Roligare är det här med förlöjligande, uteslutande och undanhållande av information. Gärna kombinerat med allmänt baktalande.

Filip Fransson är en väldigt orolig man.
Han blir väldigt panikslagen om han får höra saker i ett bestämt tonfall och då blir han alldeles röd och skrikig och kacklar i falsett om "akutåtgärder" och "övertidsbeordring". Vilket är lite lustigt eftersom han inte ens får beordra om vilken mjölk det ska finnas i fikahörnan.

Det minst behagliga med Filip Fransson är dock hans näst intill fullständiga brist på relevant kompetens. Men han är ganska duktig på att förtäcka det genom att härma de ord och uttryck som andra medarbetare använder sig av i vad som ibland lyckas bli fungerande sammanhang.

Nå. Då och då korsas våra vägar, min och Filip Franssons.
Det är mycket olyckligt för oss båda. Min för att jag får jobba dubbelt så mycket när han är med och hans för att jag är en caller of all that is bullshit och min för att jag får förhöjda adrenalinhalter och ett tryck över bröstet när jag pratar med honom och hans för att jag får bestämma över fler saker än vad han får och min för att det är så jobbigt att bända bort mina händer från hans hals och hans för att jag har bröst, äggstockar och gud vet vad för andra godforsaken kvinnliga attribut.

Filantrop-Jasmin tycker egentligen att alla människor är vackra varelser som är värdiga all lycka. Hon ler ljuvt och berättar om energiharmoni och kompletterande auror samtidigt som hon dricker örtté och kanaliserar kärlek genom tårna.

CyniskaBitter-Jasmin däremot är inte lika övertygad.
Hon hävdar bestämt att det finns en liten skara människor som inte borde tillåtas jobba som något annat än frimärksslickare. Och en liten del av den skaran borde inte tillåtas verka någonstanns närmare än Sibirien. Bortre Sibirien.
Filip Fransson är en av dem. Eller hell.... Filip Fransson är alla dem.

Jag försöker lära mig att ha tålamod. Och vara accepterande. Och uppskatta de fördelar som finns istället för att titta på allt det dåliga
Och då tänker jag som så här;

"Så han vet inte vad ** är. Det är okej. Han har andra kvaliteter. Som... ... som.... att han är social och är duktig på att dra igång roliga aktiviteter.
Ja det är han. Fast vänta. Den där stora roliga aktiviteten han satte ihop bjöd han enbart in 10 manliga medarbetare och inga av de 8 kvinnliga. Det är ju inte schysst."

Och sen är jag tillbaka på noll och försöker med våld hålla tillbaka den arga venen i min panna som vill rusa fram och örfila honom tillbaka till den grotta han krypit ut från.

Och faktiskt tror jag inte att det gör mitt karma det minsta gott...

** insert vilken teknisk term som helst inklusive Excel och email.

5 kommentarer:

swedette sa...

Jag tror det mest knostruktiva du kan ta dig till är antingen att du helt enkelt ämnar inte bli berörd av Fidioten mer (allstå använda filantrop-Jasmin för att sända ut den intentionen till universum), annars kvarstår bara guerilla taktiker. Och det blir rejält dålig karma, men kan å andra sidan vara rätt så kul!

swedette sa...

Oj då - konstruktiva, inte knostruktiva...

Brainflakes sa...

Go girl, go...ut med det bara.
Idiot-karl!

Jasmin sa...

swedette: men det är ju så svåårt... :(

brainflakes: indeed!

Anonym sa...

Det är underbart med människor som lever ut sin ilska på ett så roligt sätt som du gör....