2007-09-13

Hooyah.

USAs kongress ska hålla ett förhör med chefer inom vissa tv och musikbolag.
Om medias, främst hiphopens, porträtterande av kvinnor;

"From Imus to Industry: The Business of Stereotypes and Degradation,"

.. som det heter.

Läs här.


Bra nyheter. Bra, bra, bra nyheter.

4 kommentarer:

Malin sa...

Äntligen!! Stod på löpbandet på gymmet en dag, blev mer och mer irriterad. Framför mig på tv:n (MTV) följde video efter video med halvnakna tjejer som åmade sig framför ngn karl som var klädd från topp till tå, gärna en jacka också. Grrr! jag blev riktigt upprörd tillslut. Varför ska receptet på en "bra" video vara lättklädda tjejer vars rörelser anspelar på sex? Det tråkiga är att t.o.m. de kvinnliga artisterna gör likadant. Grrr igen! Nu ska jag andas ut..

Anonym sa...

Inte lika glad åt detta tilltag! Statliga smakdomare (hur vällovligt syftet än är) är aldrig bra för en fri press/kultur/media/samhälle!
Ett tips åt den tidigare kommentatören och också frkn J är att INTE köpa Aftonbladet, ge fanken i Expressens hemsida, stänga av MTV och dessutom ställa krav på gymet/ICA-affären/skolan/kneget att göra det samma!
Fördumningen av samhället är endast i sin linda, tyvärr. Det är trots detta inte mer förbud eller åtstramningar som är lösningen. Tag ditt förbannade ansvar som medmänniska och stäng av NRJ! Släng dessutom gärna ut TVn! Helt och hållet!
så de så
/s

Malin sa...

Hej igen! Ja visst har du rätt i det "S". Kanske inte var riktigt förbud och inskränkning gällande yttrandefriheten som min glädje berodde på. Utan bara att någon reagerar och att det förhoppningsvis leder till att änmnet lyfts. Jag tycker att det är trist när duktiga artister lägger krutet på att klä av sig istället för att sjunga. Fram för mer fantasifulla videos som inhåller annat än lättklädda bruttor!!

smoothie sa...

att bero på anonym... jag gillar din poäng även om du framför den en smula våldsamt... min approach är att jag nästan alltid hoppar över musikkanaler nu för tiden eftersom de enligt min åsikt bara visar porr - dålig porr dessutom tjejerna fejkar inte ens njutnig- lustigt nog missar de då att göra reklam för det de säljer till mig och andra som tröttnat på konceptet 'kåt,korkad=kvinna'... vänligen