2006-03-15

saker ni inte visste om mig... nr 2

Jag ser ung ut.

Jätteung.


När jag var inne på mitt tjugofemte år så kom en ung man fram till mig och frågade:

- Jag och min kompis ..

*viftande mot vad som verkade vara en annan manlig varelse, men omöjligt att egentligen avgöra vad som dolde sig bakom 3678 finnar och truckerkeps*

.. har funderat på hur gammal du kan vara.

Jag gissade på 16.

Han gissade på 14.Jepp.. Så är det. Man är ett vuxet småglin.
Inte konstigt egentligen att Pv1 tycker att han har scorat sig lite lammkött.

7 kommentarer:

Saskia sa...

När det händer mig att någon tror att jag är yngre, blir jag alltid himla glad. (fast det började de inte tro förrän efter 23, innan dess trodde de tvärtom)Nu är det visserligen två år sen någon frågade om leg på systemet, men det gladde mig från det att jag var 27 och framåt. Häromveckan var det några på jobbet som tappade hakan när jag på deras fråga om hur gammal min dotter var,svarade femton. De satt o räknade tyst för sig själva en lång stund, innan någon av dem försiktigt vågade säga att då måste jag väl ha varit väldigt ung när jag fick barn...? Och så visade det sig att de trodde att jag bara var runt 30. :)
Men varför blir man glad? Varför blir man smickrad varje gång någon tycker att man ser ung ut? Och hur vet man egentligen hur en trettioåring resp fyrtio och femtioåring ser ut? Jag är kass på att bedöma folks åldrar. Jag gissar fel på alla som är över ett år.

Andreas sa...

Jag fick alltid höra att jag såg äldre ut.. tills jag passerade typ 25 eller nåt.. sen vart det tvärtom ett tag.. nu har det nog landat ganska lagom, men alla som gissar lägger sig ständigt lite under...

Studiomannen sa...

3678 finnar tyder på tonåring. Man har kass koll då.

Fast kass koll kan äldre också ha. Jag tävlar med ett gammalt ex om vem som ser yngst ut. Jag ser bra mycket yngre ut än de flesta av mina jämnåriga. Men hon den jäveln fick visa leg på bolaget för ett par månader sedan. Då var hon 39.

Lucky Em sa...

Jag känner igen mig i det där, är själv 27 år (känner mig mer som 23 kanske). Folk tror att man är allt mellan 16-23, men gissar aldrig att man är äldre än 25 år. Fast som tjej så är det helt ok att folk tror man är yngre. Brukar säga att jag är välbevarad:)

Karolina sa...

Jag har en väninna som är 31 år, men hon kunde lätt gå för 16. Själv är jag 24, och då vi rör oss ute på stan tillsammans är det alltid hon som är tvungen att visa leg, aldrig jag (jag ser ut så gammal som jag är, inte äldre, för att klargöra det). En gång då vi var på systemet (hon var då 29, om jag minns rätt) blev hon som vanligt tvungen att visa leg. Det var en het sommardag och vi var klädda därefter (vi skulle gå på picnic i parken och en picnic kräver givetvis bubblande dricka). Medelåldersmannen i kassan blev väldigt generad då han upptäckte hur fel han tagit på hennes ålder och stammade något i stil med "det är svårt att avgöra folks ålder då de har så lite kläder på sig".... Excuse me??

Miss E sa...

Men fröken.. lammkött är väl aldrig fel... Jag e ett själv, fasdt de beror ju på vem man jämför med.. hm...

Nini sa...

När jag & min familj var på azorerna var jag 25 & min lillebror 15.
Gjorde missen att äta frukost utan smink en morgon (galenskap??) å då hade 2 tanter sagt till min mamma att dom tyckte det var så himla gulligt hur hennes son var mot sin lillasyster.

Ja, jag får visa leg på systemet fortfarande. Ja, dom tittar snett på mig de få gångerna jag köper cigg. Men hey, jag kan ta det. Hellre det än tvärtom :)