2006-01-17

Säkert ett gott hjärta

Men vill inte någon se till att medieträna stackarn:
http://www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=360&a=253322


Jag kan till och med ge ett litet råd här och nu:

Tänk först.
Prata sen.

Repetera nu:
Tänk. Prata.
Tänk. Prata.

15 kommentarer:

Mr M sa...

Tyvärr tror jag att han faktiskt tänkt och sedan pratat ...Problemet är inte ordningen på "tänket" och "pratet", utan problemet ligger mer i själva tänket ...

ninni sa...

Det förutsätter ju tyvärr att han förstått vad "tänk" innebär. Jag misstänker att så inte är fallet.

caiman sa...

Är så jävla trött på detta.
Media(aftonbladet framförallt) blåser upp det till enorma proportioner när allt han egentligen sagt är att han accepterar och respekterar andra kulturer.

Å genast hör man "Kan han verkligen vara kvar som vad-han-nu-är!?" å jag bara skrattar och spyr på samma gång.

Han har ju helt rätt i att man inte kan komma till andra kulturer och tvinga på dem ens egen kultur. Han sa inte "Kvinnor är idioter och jag vill inte ha dem på arenan, vill de se matchen kan de se den på tv" utan han sa "Svenskar kan inte bara komma hit och sätta en svensk stämpel och säga att det är vi som har rätt och dom som har fel. Så enkel är inte världen."
Tycker det är värre att halva sverige plötsligt tänker "usch för de där jäkla saudiaraberna och deras kvinno-förtryck!"
Fatta att världen inte ser ut som sverige överallt och tur är väl det!

Nu lyckades de ju fixa så att kvinnorna fick gå dit i alla fall men jag beundrar ändå Roland Andersson för att han står på sig.

vaskrensarn sa...

Å andra sidan var det ju inte så länge sedan "en främmande kultur", den i Sydfrika, skilde på folk och folk. 'Woman is the Nigger of the World' som Lennon sade. Då var det just idrottsbojkott som gällde. Stenhårt. Men affärer gick tydligen bra i rätt stor utsträckning, då som nu i Saudiarabien och andra diktaturer. Money talks.

Dan (gearhead) sa...

Håller med både vaskrensarn och caiman på något sätt....
*intresseklubben kan anteckna*

simplex sa...

Håller fullt med caiman... Istället borde något media träna henne (Carina Hägg) tycker jag och inte honom. "Hon tycker att det är "skitsnack" att man ska ta hänsyn till den saudiska kulturen". Ja men det är ju ett moget och politiskt korrekt sett att hantera situationen på. Missuppfatta mig rätt nu, jag tycker absolut inte det är bra att kvinnor förnekas komma i på en fotbollsmatch men jag tycker defenitivt man får ta seden dit man kommer... Å att ha matcherna i saudi arabien är också bra... då kan resten av världen få upp ögonen för va som händer där å vem vet det kanske leder till att saker och ting blir bättre även där...

vågavarasmart sa...

TIPS!! alla ni som vill ta seden dit man kommer - passa på att våldta ett gatubarn när ni reser till ryssland eller sydamerika. Då kan ni verkligen slå er för bröstet sedan - eftersom ni inte försökt förändra något i en annan kultur som funkat i århundraden och dessutom inte tvingat på någon 'svensk sed'.

Anonym sa...

Till "vågavarasmart" skulle jag vilja säga att du tagit dig ett namn som förpliktigar, något som ditt inlägg inte tyder på att du vågar...Så svart/vitt trodde jag ingen kunde se på världen, om man nu inte försöker provocera fram en diskussion...

simplex sa...

vågavarasmart... på allvar... jo det går ju verkligen att jämföra våldtäckt med att inte låta kvinnor gå på en fotbollsmatch. Tycker du verkligen det... okej... då spinner jag vidare på ditt spår... i sverige diskriminerar vi ungdomar när vi inte låter dom gå in på olika klubbar som Roland Andersson så klokt nämnde i gb artikeln... det är ju diskriminering också då. Så när turister kommer till sverige skall dom poängtera denna diskriminering genom att starta upplopp och vägra komma tillbaka och skriva skandalösa nyhetsinlägg i tidningarna i sitt hemland och bojkotta sverige OCH JÄMFORA DET MED VÅLDTÄCKT!!!! Ja vilken bra idee...

Niklas sa...

vågavarasmart:
Så vad du försöker säga är att det ingår i Rysslands och "Sydamerikas (som förövrigt är en kontinent med en massa olika kulturer) kulturer och religioner att våldta gatubarn?

Verkligen?
Är det verkligen den jämförelsen du ger dig på?

Isåfall kan jag nog bara applådera till valet av alias. Mycket ironiskt.

caiman sa...

Ingen av oss tycker väl att det är bra att kvinnor i saudiarabien har sämre förhållanden än män men man måste ändå försöka öppna ögonen lite.
vågavarasmart:
Jättebra jämförelse. inte.
Några bättre jämförelser vore:
De flesta i sverige är emot dödsstraff. Vi slutar spela fotboll mot alla länder som har dödsstraff!
I Singapore får man inte tugga tuggummi i bilen för risken är stor att man slänger ut det genom rutan när man är klar. Så har vi ju det inte i sverige!! BOJKOTT!!
På vissa ställen i asien äter man hund. FÖR FAN BOJKOTT!!!
I England kör de på vänster sida av vägen. De kommer ju för fanken krocka med oss som kör på RÄTT sida av vägen!! BOJKOTTA SKITEN UR DOM!! (de asen är säkert inte ens feminister...)

Inse att på olika ställen på jorden finns olika regler/lagar/kulturella traditioner. Vem säger att den svenska modellen är den bästa?

Det värsta är att alla bojkottare säkert sitter å slår sig för bröstet och tycker att de verkligen påverkat välrdsordningen nu när kvinnorna till slut fick komma in på matchen.

Vore intressant att se hur många kvinnor som faktiskt går dit...

John sa...

En travestering om konklusion;
Tänk först, håll käften sen!

Bättre råd till en idrottsledare i Sverige idag går nog inte att ge. (tänk sexskandal/hockeyförbund, LIFs damlag på krogen, osv)
Sticker man ut hakan får man ett talibanskägg påklistrat innan man hinner säga "kulturrelativism". Svart och vitt som trycksvärtan i den kära aftonpressen. (Fast sportbladet e ju rosa, hmmm)

Anonym sa...

Fast för att återgå till ursprungsämnet (mediaträning) så tror jag att Fröken J har rätt: karln är nog inte så mediatränad. Isåfall hade han svarat mindre ärligt, och allra helst undvikit frågan helt och hållet... Tråkigt men sant.

I övrigt håller jag med caiman m fl... :-)

Joakim Larsson sa...

Bah, spela roll. Det är väl bara att spela matchen?

vågavarasmart sa...

jippie vad det gläder att se att så många 1. tänker till 2. inte drar sig för att ha en åsikt! det jag ville visa var egentligen hur någon med hjälp av fraser som 'ta seden dit man kommer' eller 'detta är en gammal tradition' kan dölja och förringa olika företeelser ex. många , jag, anser att kvinnor & män är människor av LIKA värde.