2005-08-01

The rules

För en massa år sedan var det väldigt mycket prat om att tjejer skulle följa Reglerna (lyssna gärna på den inspirerande rap-låten) för att få en man.
Det innebär i stort:
  • Var ljuv, kvinnlig, distanserad, cool.
  • Skratta försiktigt (inte för högt) åt hans skämt men dra aldrig några egna.
  • Initiera inte kontakt
  • Håll på dig
  • Träffas inte för mycket
  • Ring, sms:a, maila med kraftig, kraftig återhållsamhet.

Förutom sista punkten så tycker jag att det är minst lika gångbart för unga flickor på 1800-talet: extremt, förringande mot både kvinnor och män och ärligt talat sjukt fjantigt.

Men iallafall. Själv är jag sällan sval och cool.
Jag engagerar mig i konversationer, gestikulerar, har en massa mimik för mig, skrattar högt, skämtar, sparkar av mig skorna på restauranger, SMS:ar till höger och vänster osv. osv..

...

Här hade jag tänkt ha en stor poäng om att Regel-flicker har större chans hos män och att jag i min tårfyllda ensamhet behöver anamma lite "svalhet".

Men hell no!

Jag är fan bra som jag är.
Funkar inte det för en del män så - tough... Men då får jag väl hitta nån annan då, eller hur?. Nån som tycker att ocoola tjejer med töntig humor rockar..

Här ska inte egenkompromissas!

puss på er.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Helt rätt tänkt!

NB sa...

Precis, men ibl kan det bli lite deppigt m ensamheten. Förfärligt nog kan man under ett sådant lågtryck inbilla sig att man kanske borde ... testa iaf. Som tur är funkar det inte att fejka allt för länge dock.

Hälsn fr hon som skrattar som en häst & skrämmer iväg männen m sin uppriktighet.

Sniff sa...

Amen to that, darling.

ninna sa...

you go girl! eller nåt liknande som inte låter lika töntigt. ;o) Man får inte vara hur självutplånande som helst inte.

Pernilla Karlsson sa...

AARGH jag pratar också alldeles för mycket, och drar skämt som jag bara skrattar åt själv. Och fastän jag vet att jag blir festens irritationsmoment så måste jag ta upp nåt radikalt feministiskt ämne. Det är nåt fel på inte-följa-reglerna-kvinnor som jag och du, om evolutionen skulle gå snabbare så skulle vi utrotas eftersom ingen skulle para sig med oss. Vi får se till att mutera oss ett par riktigt stora bröst så att mutationen får oss at tkonkurera ut följa-regel-tjejerna annars kommer vi dö ensamma.
Fast det är inte speciellt systerligt, så det är som sagt tur att evolutionen går långsamt.

Men å andra sidan, vem fan vill sätta barn till denna ruttna värld? Så snacka på!

Jasmin sa...

det är skrämmande hur självutplåningsbenägen man kan vara ibland. och jag tycker ändå att jag är rätt integritetsstark..
Men hej... hellre oparad än nån annan...

Odjurets logg sa...

Vem fan vill ha en tjej som följer "reglerna"?! läskigt... Nej tacka vet jag tjejer (och killar) som tar för sig, skrattar och har en personlighet! Så länge man själv tycker att man är kul så är det någon annan som hakar på så småningom och det är då det känns fint!